Háttérképek
 •  
 • bg-0005.jpg
 • bg-0006.jpg
 • bg-0007.jpg
 • bg-0008.jpg
 • bg-0009.jpg
 • bg-0010.jpg
 •  

Cuba By Nature körutazás - Standard csomag / Csoportos utazás

3 éj Havanna - 2 éj Vinales - 1 éj Playa Larga - 2 éj Trinidad - 1 éj Varadero

Havanna - Hotel Memories Miramar 4* vagy hasonló

Vinales - Panzió

Playa Larga - Hotel Playa Giron 3* vagy hasonló

Trinidad - Panzió

Varadero - Hotel Memories Varadero 4* vagy hasonló

 

Kuba sokszínű kultúrája, gazdag történelmi múltja, építészeti remekei, és főként kivételes természeti adottságai vonzzák a túristákat.  Kuba egy varázslatos ország, melynek nagyon sok arca van, mely mind felfedezésre vár. Aki Kubába látogat az egy időutazáson is részt vesz, hiszen itt egyszerre van jelen a koloniális kor cukorbáróinak régmúlt gazdasága, az ’50-es évek amerikai maffiájának kézjegye, és a retro, a szocializmus, mely egy sajátos, békebeli hangulatot áraszt. Érintetlensége természeti kincseire is igaz, Kuba számos UNESCO Világörökségnek ad otthont. Hegyei, völgyei, folyói és gyönyörű tengerpartjai pedig már Colombus-t is elbűvölték, aki naplójában így írt Kubáról: „A legszebb föld, amit emberi szem valaha látott”. Egy aktív körutazásra csábítjuk, ahol természeti kincsein keresztül fedezzük fel az országot, ugyanakkor megismerjük annak kultúráját, és történelmét is.

 

E különleges körutazás a hagyományos turista útvonalakról letérve, csodálatos természeti adottságain keresztül mutatja be Kubát. Az ország nyugati csücskéből, Piñar del Rio tartományból indulva járjuk végig Kuba legszebb tájait egészen az ország középső részén található éghajlatválasztó Escambray hegységig. A körutazás során ellátogatunk az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított Viñales völgybe, a különleges mikroklímával rendelkező Soroa-ba, megismerjük Kuba legnagyobb barlangrendszerét, madárlesre megyünk a Disznó-öbölbe, krokodilfarmot látogatunk a Zapata félszigeten, lovastúra, dzsungeltúra az Escambray hegységben, közben fürdés vízesésben, és a Karib-tengerben. A körutazás fáradalmait Varadero tengerpartján, az All inlcusive szállodák nyújtotta kényelemben pihenhetjük ki. Érdemes a programot Varadero-n extra éjszakákkal kiegészíteni!  

 

Ebéd felár: 149 USD/fő

Vacsora felár: 170 USD/fő

 

Az ár tartalmazza: a szállást (3 éj Havannában, 2 éj Vinales-ben, 1 éj Playa Larga-n, 2 éj Trinidad-ban, 1 éj Varadero-n) 3/4*-os hotelekben (A körutazás során konkrét hotelt vagy kategóriát nem garantálunk, az elhelyezés tipikus körutas hotelekben történik, melyek a kapacitás függvényében változhatnak.  Ellátást: a körutazás alatt reggeli, Varaderon all inclusive ellátás.  A transzfereket, a programokat, a belépőket és az angol nyelvű idegenvezetést.  A 24 órás magyar nyelvű telefonos asszisztenciát a tartózkodás teljes időtartama alatt.


Az ár nem tartalmazza: nemzetközi repülőjegyet, a vízumot, a fakultatív programok költségét, a borravalókat, a programban fel nem sorolt egyéb kiadásokat és költségeket (taxi, telefon, stb.), a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást és az útlemondási biztosítást.

A program- és árváltozás jogát fenntartjuk!

 
Elküldöm egy barátomnak

Időtartam

10 nap / 9 éj

Ellátás

 • Reggeli (CP)
 • Varadero-n Alll inclusive (AI)

Transzfer

Transzfereket a körutazás során tartalmazza az ár

Útiterv

Programleírás:
 

1. nap                                                                                             Érkezés/Szállás: Havanna

 

Megérkezés Havannába, Meet&Greet a repülőtéren, találkozás a helyi idegenvezetővel, majd transzfer a hotelbe. Szállás elfoglalása. Este szabadprogram.

Ellátás: nincs. Vacsora csomag külön rendelhető

 

2. nap                                                                                                            Szállás: Havanna

 

Modern Havanna - Havanna Óváros - Rum Múzeum

Svédasztalos büféreggeli a hotelben, majd egész napos városnézésre indulunk a Latin-Amerika Párizsának is nevezett Havannában. Először Havanna „modern” városrészének felfedezésére, panoráma városnézésre indulunk. Megtekintjük az Északi mellvédjét a városnak, a híres Malecon-t, Havanna tengerperti sétányát, mely 7 km hosszan szegélyezi a fővárost, és ahol szívesen gyűlnek össze a helyiek esténként. Majd az Elnökök sugárútján haladunk végig, ahol a korábbi Latin-Amerikai elnökök szobrai díszelegnek sorban, miközben megtekintjük a gyönyörű villákat, nagykövetségi rezidenciákat. José Miguel Gomez emlékmű, majd megérkezés a Forradalom térre, a híres „Plaza de la Revolucion”-ra, ahol a minisztériumi épületek között magasodik Kuba legjelentősebb emlékműve, a José Marti emlékmű. Itt megálló, lehetőség fényképek készítésére. Ezt követően az óváros, „Habana Vieja” felé vesszük az irányt, a híres Colon temető mellett vezet útunk, mely Latin-Amerika leggazdagabb sírkertje, egyedülálló szoborparkkal és több mint 500 mauzóleummal. Megérkezve az óvárosba a Havana Club Rum Múzeummal kezdjük gyalogos városnézésünket, megismerkedünk a rumkészítéssel a cukornádtermesztéstől, a feldolgozáson és érlelésen keresztül egészen a palackozásig, melyet kóstolóval zárunk. Lehetőség nyílik a cukornádlé a „guarapo” és a belőle készült kitűnő koktél a „guarabana” kipróbálására, és eredeti Havana Club relikviák vásárlására. Utunkat a város 4 híres terének felfedezésével folytatjuk, mely mind egy-egy külön világot tár elénk Kuba történelméből. Megtekintjük a Plaza San Francisco de Asis-t ami a város első piactere volt, itt cserélt gazdát az „óvilág” kincse az „újvilág” aranyával. Majd a Plaza Vieja az „Öreg tér” következik, ahol régen a város leggazdagabb polgárai laktak, és így ez a tér adott helyet a város legnagyobb eseményeinek, a bikaviadaloknak, körmeneteknek, fiestáknak és persze a kivégzéseknek.  A Plaza de Armas-on, a „Fegyverek terén” megtekintjük a volt Kormányzói Palotát és a „Templete-t”, a város alapításának emlékhelyét. Mindezt antik könyv- és régiség árusok között sétálva, ahol a forradalom előtti kincsekre vadászhatunk. Majd a Katedrális tér felé vezet utunk, ahol állítólag Colombus Kristóf maradványait is őrizték. Havannai kalandjaink közül nem maradhatnak ki Ernest Hemingway, a híres író életének  legkedveltebb helyszínei sem, a „Bodeguita del Medio” és a „La Floridita” ahonnan a híres „Mojito” és „Daiquiri” koktélok indultak hódító útjukra. Mindeközben meg is ebédelünk az óvárosban, mely maga is a program szerves része, hiszen ebéd közben egy autentikus kubai zenekar és táncosok gondoskodnak a szórakoztatásunkról és a hamisítatlan kubai hangulatról. Délután visszatérés a hotelbe. Este szabadprogram. Fakultatív programlehetőség: Tropicana Show vagy Buena Vista Social Club koncert.

Ellátás: Reggeli. Opcionális ebéd a program során. Ebéd- és vacsora csomag külön rendelhető

 

3. nap                                                                                                     Szállás: Havanna

 

Havanna – Hemmingway

Kuba egyedi hangulatával, eredeti stílusával, rengeteg művészt megihletett. Sok művész választotta hajdanán lakóhelyéül Kubát, de a mai napig is rengetegen járnak ide ihletet meríteni. Az egyik leghíresebb személyiség, aki életének egy jelentős részében mintegy 30 éven keresztül Kubában élt és alkotott, Ernest Hemingway. Kubai tartózkodása során születtek leghíresebb művei is, „Az öreg halász és a tenger” illetve „Az akiért a harang szól” hogy csak a két legismertebbet említsük.  Hemingway jól ismerte Kubát, és a kubai életérzést. Nyomába szegődve járjuk végig életének legfontosabb színhelyeit. Megtekintjük a hotelszobájában rendezett tematikus kiállítást a híres Hotel Ambos Mundos ötödik emeletén. Betérünk kedvenc törzshelyeire, a „La Bodeguita del Medio”-ba, ahonnan a híres koktél a „Mojito” indult hódító útjára, itt megkóstolhatjuk az eredeti Mojito-t, és megcsodálhatjuk a hírességek fényképét, akik hozzánk hasonlóan meglátogatták ezt a helyet. A Bodeguita-ban hagyomány, hogy a híres emberekkel fényképet készítenek, illetve minden vendég felírja a falra a nevét. Betérünk a híres „Floridita Bárba”, ahol a híres „Daiquiri” koktél indult hódító útjára, melyet színtén a híres írónak alkottak meg, a cukorbetegsége miatt inkább a frissítő italokat részesítette előnyben. A Floridita a kor legelegánsabb bárjának számított, de előkelő helyét őrzi ma mai napig, hiszen a világ legjobb bárjai között tartják számon, a világranglistán. Majd pedig ellátogatunk a Havannától 25 km-re található Cojimar halászfaluba ahol Pilar nevű horgászhajóját tárolta. Valamint ellátogatunk Santiago de las Vegas-ba, a szintén Havanna külvárosában található városrészbe, ahol megnézzük az író birtokát a „Finca de la Vigia-t” ahol életének utolsó éveit töltötte. Megismerhetjük az író élettörténetét és megismerhetjük mindennapjait. A program során rengeteg érdekes, bennfentes információ megismerésére nyílik lehetőség az író életével kapcsolatosan.

Programunk másik része a híres kubai szivar útját járja végig Havannában. Látogatás egy szivarsodrónál, ahol megismerkedünk a szivar készítésével. A szemünk előtt készül el a híres kubai szivar egy darabja. Megismerjük a szivarkészítés folyamatát az első mozdulattól az utolsóig, közben pedig megtudjuk, hogy miről ismerhető fel a jó szivar. A program során a szivarvásárlással kapcsolatban is tájékoztatást kapunk hol és hogyan érdemes szivart vásárolni Kubában. És főleg mennyiért! A program során ebéd egy helyi tipikus kubai étteremben. Délután visszatérés a hotelbe.

Ellátás: Reggeli. Opcionális ebéd a program során. Ebéd- és vacsora csomag külön rendelhető

 

3. nap                                                                                                     Szállás: Viñales

 

Havanna – Piñar del Rio - Viñales

Reggeli a hotelben, majd indulás az ország nyugati részébe, Piñar del Rio provinciába, az ország „zöld” tartományába. A páratlan domborzattal és növényzettel rendelkező tartomány az egyik legszebb természeti kincseit rejti az országnak, míg egyedülálló klímája miatt az ország legjobban termő vidéke. Körutazásunk egyik fő állomása ez, ezért itt két egész napot töltünk el a táj bejárásával és a látnivalók megtekintésével. Kuba három fő hegyvonulatának egyike övezi a térséget, Keleti oldalról a Sierra del Rosario a Nyugati oldalról pedig a Sierra de los Organos hegységek határolják, változatos domborzatot és egyedülálló látványt nyújtó tájat létrehozva. Először Soroa-ban állunk meg, melyet „Kuba Szivárványának” is hívnak, az itt található vízesés, a „Salto de Arcoiris” miatt.  Meglátogatjuk Kuba legnagyobb Orchidea Farmját, ahol az itt található különleges mikroklímának köszönhetően a szivárvány minden színében pompázó orchideákat láthatunk, a mintegy 25 hektárnyi farmon, természetes környezetükben. Az Orchidea Farm több mint 600 orchidea fajnak és számos ritkaságnak ad otthont. Soroa után a tartomány fővárosában, Piñar del Rio-ban, az „oszlopok városában” teszünk egy panoráma városnézést. A látnivalóknak azonban itt még nincs vége, folytatjuk utunkat a híres Viñales völgybe, ahol az egyedülálló karsztképződmények a „Mogote”-k vagy Boghelyek találhatóak. Megálló a Los Jazmines kilátónál ahol elénk tárul ez a lélegzetelállító panoráma, és gyönyörködve a Boglyhegyek szabdalta gyönyörű tájban elismerjük, hogy méltán lett a látvány az UNESCO Világörökség része 1999-ben. Majd újabb izgalmakat keresve továbbindulunk és ezúttal a „Cueva del Indio”–t, az indiánbarlangot keressük fel, ahol egy rövid barlangi sétát követően csónakázva haladunk végig a barlangi folyón, megtekintve a különböző formákat alkotó és így külön történettel felruházott cseppkőképződményeket. Majd megebédelünk egy helyi tipikus kubai étteremben. Ebédet követően megtekintjük az őskort ábrázoló falfestményt, a „Mural de la Prehistoria”-t, melyet egyedi technikája és lenyűgöző méretei tettek világhírűvé. Majd tovább indulunk szállásunkhoz. Szállás elfoglalása. Este szabad program.

Ellátás: Reggeli. Opcionális ebéd a program során. Ebéd- és vacsora csomag külön rendelhető

 

4. nap                                                                                                               Szállás: Viñales

 

Viñales Völgy – Santo Tomas Barlang - Viñales Völgy

Az előző nap fáradalmai, és a tiszta vidéki levegő miatt egészen biztosan egy hatalmas, mély alvást követően ébredünk a madárcsicsergésre, remélhetőleg kipihenten, hiszen ma újabb kalandok várnak ránk. A mai napot a kubai vidéki élet megismerésének és Viñales völgy bejárásának szenteljük. Reggeli után indulunk Viñales völgybe. A környéken termelik a híres kubai szivarhoz szükséges dohányleveleket, mely egyedi minőségét és zamatát ennek a ritka klímának köszönheti.  Útközben megállunk egy dohányültetvénynél, ahol betérünk egy dohánytermelő családhoz, ahol a dohányszárító csűrben, a különböző magasságban felfűzött, és érlelődő dohánylevelek között megismerkedünk a dohánytermesztés folyamatával az ültetéstől a betakarításon át a feldolgozásig. Majd ebéd egy helyi tipikus, kubai étteremben. Ebéd után folytatjuk utunkat, a mindössze 14 km-re található Gran Caverna de Santo Tomas barlanghoz, mely Kuba legnagyobb, 8 szintes, 46 km kiterjedésű barlang-rendszere, mely egyben az Amerikai kontinens második legnagyobb barlangrendszere is. Itt szakképzett vezető segítségével bejárjuk a barlangi utat, mely nem kiépített, ez egy igazi barlangi túra lesz, persze csak a barlang mintegy 1 km hosszú, publikusan látogatható, biztonságos részén. A cseppkőbarlang megéri a fáradtságot, hiszen belül csodálatos karcképződmények láthatók. A program különlegessége, hogy csak nagyon kevés turista számára engedélyezi Kuba a látogatást, így azt a természetes állapotában őrizték meg. Délután megérkezünk a hotelbe, szállás elfoglalása. Este szabadprogram. Érdemes besétálni a faluba, megismerkedni a helyiekkel, megtapasztalni az egyedülálló kubai vendégszeretetet.

Ellátás: Reggeli. Opcionális ebéd a program során. Ebéd- és vacsora csomag külön rendelhető

 

5. nap                                                                             Szállás: Playa Giron/ Disznó-öböl

 

Viñales Völgy – Montemar Nemzeti Park – Guama – Disznó-öböl – Playa Larga

Reggeli a hotelben, kijelentkezés a szállodából, majd indulás Kuba legjelentősebb természetvédelmi területére, a madár- és állatvilágáról híres Zapata félszigetre, ahol a Montemar Nemzeti Park található. Itt található Kuba legnagyobb mocsárvilága, mely rengeteg honos és migráló madárfajnak ad otthont, többek között az olyan emblematikus kubai madárfajoknak, mint a Tocororo (magyarul Trogon), mely kuba nemzeti madara, a Méhkolibri, mely a világ legkisebb madara, a kubai Tody, amely parányi, de annál színesebb egyéniség. Kevesen tudják, de Kubában őshonos állat a krokodil, a Zapata félsziget mocsárvilága kiváló élőhelyet biztosít számukra. Első állomásunk Guama, a Nemzeti Park fő látványossága. Itt egy motorcsónaktúrára indulunk a természetes lagúnán, a Laguna de Tresoro-n, ahol az érintetlen természetben vízi madarakat figyelhetünk meg, és termeszvárakat is láthatunk. Majd kikötünk a Taino indiánok szigetén, ahol az Aldea Taino rekonstruált indiánfalut tekintjük meg, megismerkedünk az őslakos indiánok szokásaival. Motorcsónakkal érkezünk vissza a kikötőbe és látogatást teszünk Kuba legnagyobb krokodilfarmján, ahol természetes körülmények között, közvetlen közelről figyelhetjük meg az óriáshüllőket, több százat is egyszerre. Meglátogatjuk a krokodil óvodát is, itt a bátrabbak kézbe is vehetik a még veszélytelen újszülötteket. Majd tovább indulunk a Karib-tengernél található híres Disznó-öbölbe, ahol a forradalom megdöntésére tett amerikai kísérlet híres partraszállása volt. A Disznó-öböl történelmi múltja mellett élővilágban gazdag tengerpartjáról is híres. Itt megebédelünk egy tengerparti étteremben, csodálatos kilátással a Karib-tengerre. Ebéd után folytatjuk utunkat Playa Giron-ba, a Disznó-öböl bejáratánál található tengerpartra. Megérkeztünk a Karib-tengerhez, szállás elfoglalása, szabad program. Ha marad idő, fürdés a Karib-tengerben. Este szabad program.

Ellátás: Reggeli. Opcionális ebéd a program során. Ebéd- és vacsora csomag külön rendelhető

 

6. nap                                                                                                             Szállás: Trinidad

 

Playa Larga – Zapata félsziget – Cienfuegos – Trinidad/Ancon-félsziget

Reggeli a hotelben, majd kijelentkezés a szállodából. A reggeli órákban madárlesre indulunk a Zapata félszigetre, Kuba legnépszerűbb madárles desztinációjához, ahol a 24 endemikus kubai madárfajból mintegy 18 fajta megtalálható. A madárlesre képzett ornitológus kísér bennünket, akinek segítségével nagyobb esélyünk lesz megpillantani és felismerni az egyébként rejtőzködő madarakat. Majd folytatjuk útunkat Cienfuegosba, az 1819-ben, francia telepesek által alapított város felé, melyet a „Karib tenger gyöngyszemének” is hívnak. Cienfuegos 2005 óta az UNESCO világörökség része. A város elsősorban a XIX. századi spanyol építészete miatt vívta ki az elismerést. Cienfuegos felfedezését először egy panoráma városnézéssel kezdjük, mely során végigmegyünk a híres cienfuegosi Malecon-on, ahol megcsodáljuk a gyönyörű tengerparti villákat, melyek az ’50-es éveket idézik. Megállunk a Palacio del Valle palotánál, melynek építészeti gazdagsága egyedülálló, Pazar belső terei, a carrarai márvány lépcsők, arany korlátok, lenyűgöző részletességgel kifaragott díszítések mind magukon hordozzák a gazdagság jegyeit. A története pedig ha lehet, még különlegesebbé teszi ezt a romantikus, „mudejar” stílusú palotát, amit Señor Celestino Caceres a város leggazdagabb kereskedője ajándékozott szerelmének, nászajándékként 1917-ben. A kalandos történet további részleteit és fordulatos befejezését majd az idegenvezető elmeséli a helyszínen! Felocsúdva e magával ragadó ám valós mesevilágból, Cienfuegos belvárosa felé vesszük az irányt, ahol sétás városnézéssel folytatjuk az egykori arisztokraták városának felfedezését. A francia telepesek által alapított város érdekessége egyedi, európai stílusjegyeket magánviselő építészeti stílusa. Végig sétálunk a város főutcáján a Boulevard-on, megcsodáljuk a José Marti teret, a Kormányzói palotát, a kiváló akusztikájáról híres Thomas Terry színházat, valamint a Katedrálist. Majd pedig megebédelünk egy helyi étteremben. Ebéd után folytatjuk utunkat a Karib-tenger partján, úticélunk a Trinidad felé. Szállás elfoglalása. Este szabad program

Ellátás: Reggeli. Opcionális ebéd a program során. Ebéd- és vacsora csomag külön rendelhető

 

7. nap                                                                                                             Szállás: Trinidad

 

Trinidad/Ancon félsziget – Escambray Hegység

All inclusive reggeli a hotelben, majd indulás a közeli Escambray hegység lábához, ahonnan orosz teherautók platóján utazva kapaszkodunk fel a 800 méter magas Escambray hegység csúcsára, Topes de Collantes-be. E magas hegyek között, a buja növényzettel borított szubtrópusi dzsungelben bujkáltak annak idején az ellenforradalmárok Fidelék csapatai elől 1959-ben, a forradalom győzelme után. Kuba második legnagyobb hegysége azonban főként gazdag élővilágáról és különleges éghajlatválasztó szerepéről híres. Míg Északi oldala buja, szubtrópusi növényzettel övezett, és csapadékos, oldalában kiváló kávétermő vidékkel, addig Déli oldala már egy szárazabb éghajlat, rengeteg Agavé és más száraz égövi növény borítja. Mi a hegység Déli-oldalán jutunk fel a hegyre, a Topes de Collantes természetvédelmi területre, amely a hegység harmadik legmagasabb csúcsáról kapta a nevét. Itt építette fel Fulgencio Batista - a forradalom előtti diktátor - a „Kurhotel”-t, mely jelenleg szanatóriumként működik a kiváló levegőjű hegység csúcsán. Megérkezést követően egy kb. 3 km-es dzsungeltúrára indulunk a Guanayara park természetvédelmi területén. A mai napra kényelmes öltözék és sportcipő ajánlott, de szükség lesz fürdőruhára és törölközőre is! A túrát szakképzett helyi vezető irányításával tesszük meg, aki a kubai Flora és Fauna szakértője. Útközben megismerkedünk a kubai növény és állatvilággal; közel negyven fajta orchidea őshonos, és több mint 100 páfrányfajt jegyeznek, amelyből hét faj akár 6 méter magasságra is megnő. Megtekintünk egy kávéültetvényt is, ahol megismerkedünk a kávétermesztéssel, és a legfőbb kávé-fajtákkal, melyből összesen több mint 40 fajta nő a fenyő-, és eukaliptuszfák árnyékában.  Túránk következő állomása az El Rocio vízesés, ahol 62 méter magasból zuhog alá a hegyi folyó, pazar látványt nyújtva. Itt megpihenünk, lehetőség fürdésre, a friss vízű, kristálytiszta hegyi folyóban. A fürdőruhánk még maradjon rajtunk, mert gyalogtúránk következő állomása a az El Venado természetes lagúna, ahol folytathatjuk a fürdést a hegyi lagúna tiszta vízében. A kellemes gyaloglástól, a friss vízű hegyi folyóktól és a tiszta levegőtől felfrissülve, de annál éhesebben érkezünk meg a völgyben fekvő kubai farmra, a „Casa de Gallega” Rancho-ra. Itt megebédelünk, majd egy kis karibi sziesztát tartunk a farmon.  Délután visszatérés a hotelbe. Este szabadprogram.

Ellátás: Reggeli. Opcionális ebéd a program során. Ebéd- és vacsora csomag külön rendelhető

 

8. nap                                                                                                             Szállás: Varadero

 

Trinidad/Ancon-félsziget – Cukormalmok Völgye – Varadero

All inclusive reggeli a hotelben, majd városnézés Trinidad-ban, a több mint 500 éve alapított koloniális kisvárosban, mely egykor cukorültetvényeinek köszönhette gazdagságát. Ismét egy újabb arcát fedezzük fel Kubának. Utazásunk nem csak térben történik, hanem időben is. Trinidad különlegessége, hogy sértetlenül megőrizte a koloniális kor hangulatát. Macskaköves kis utcácskáin sétálva az az érzésünk, mintha visszarepültünk volna az időben. Ebéd, majd városnézés az UNESCO világörökség részévé nyilvánított óvárosban: Plaza Mayor, Rabszolga piac, Contra Bandidos torony, Katedrális, La Santissima Trinidad tér megtekintése. Majd tovább sétálunk az óvárosban és betérünk a híres Canchanchara bárba, ahol megkóstolható Trinidad autentikus itala, a cukornádpálinkából és mézből, máig eredeti recept alapján készített különleges Canchanchara koktél. Ebéd, majd indulunk a Trinidad-tól 12 km-re található Cukormalmok Völgyébe, amely a cukornádtermesztés és feldolgozás központja volt Kubában. A mintegy 270 km2-es területen egykor több mint 30 ezer rabszolga dolgozott. A XVIII. századtól a világ cukor szükségletének jelentős részét innen szállították. A Cukormalmok Völgyét az UNESCO 1988-ban nyilvánította az világörökség részévé. Megtekintjük a környék leggazdagabb cukorültetvényesének az Iznaga családnak az uradalmát. Lehetőség a cukornádlé megkóstolására. Majd ellátogatunk a Managa Iznaga toronyhoz, amely a felvigyázók részére lett építve, hogy az ültetvényt és a rabszolgákat szemmel tarthassák. A kalandvágyóbbak felmászhatnak a 45 méter magas, 136 lépcsővel rendelkező rabszolgatoronyba, mely akkor az ország legmagasabb építménye volt, és ahonnan csodás panoráma nyílik a környékre. Ezt követően transzfer a 262 km-re található Varadero-ba, Kuba északi partjának legnagyobb üdülőhelyére. Este megérkezés Varadero-ba, az All inlusive szállodába, szállás elfoglalása. A szálloda sporteszközei is ingyenesen a rendelkezésünkre állnak: mini-katamarán, kajak, vízi bicikli, szörf. Napközben animációs programok, és esti Show műsor biztosítja a szórakozást a szállodában. Este szabadprogram. Idegenvezetői szolgáltatás vége.

Ellátás: Reggeli. Opcionális ebéd a program során. Vacsora a hotelben. Ebéd külön rendelhető

 

9. nap                                                                                                                         Elutazás

 

Délelőtt szabadprogram. Délig kijelentkezés a hotelből. A szálloda szolgáltatásait egészen az elutazásig igénybe lehet venni. Extra térítés ellenében a helyszínen „Late check out” szolgáltatás igényelhető. Délután transzfer Varadero-ból a repülőtérre. Elutazás.

 

 

Ár tartalmazza

 • Ellátás Havannában reggeli (CP)
 • Magyar nyelvű asszisztencia Kubában
 • Elhelyezés a választott hotelekben DBL/SGL standard szobákban
 • Hotelek helyi csillagbesorolás szerint
 • Vészhelyzet esetén 24 órás magyar telefonügyelet
 • Lehetőség fakultatív programokon történő részvételre a helyszínen, melyek közül a kultúrális programokat magyar nyelven biztosítjuk, igény szerint.
 • Magyar nyelvű asszisztencia Varaderon
 • 24 órás asszisztencia Kubában
 • Körutazás során szállás tipikus körutas hotelekben
 • Transzferek
 • Angol nyelvű idegenvezetés

Ár nem tartalmazza

 • Utasbiztosítás (2010. Május 1-től Kubába történő beutazáshoz szükséges betegség/baleset biztosítás minden utas számára)
 • Kubai vízum (túristakártya)
 • Programlerásban nem szereplő egyéb fakultatív programok költségei
 • Borravalók
 • Az ajánlatban nem meghatározott egyéb szolgáltatások költségei
 • Nemzetközi repülőjegy, illeték
 • Programleírásban nem szereplő étel-, és italfogyasztás

Foglalási feltételek

Foglalás: Minimum 31 nappal érkezés előtt. Az utasok útlevélben szereplő pontos neve a járatinformációk valamint a választott csomag nevének megadása szükséges! Hotelek lekérésre, kapacitás nem garantált. Fizetés: Legkésőbb 30 nappal érkezés előtt, átutalással. Lemondás/Módosítás: 31 napon túl kötbér nélküli. 30-15 napon belül a teljes csomag 50%-ka, valamint $35 adminisztrációs költség felszámításra kerül. 14 napon belül, vagy No Show esetén a teljes csomag felszámításra kerül! Visszaigazolt foglalások módosítása $35,-/módosítás. A csomag megrendelésével irodánk foglalási feltételeit (Terms&Conditions) automatikusan elfogadottnak tekintjük. Jelen feltételek egyéni foglalásokra vonatkoznak. Csoportos foglalás esetén a feltételek ettől eltérhetnek! Megrendelés/Információ: Marysol Travel Services S.A. E-mail: info@marysoltravel.com Web.: www.marysoltravel.com Tel: +53 7 86 44 555 Cell: +53 5 263 1786 / Kuba

Ezen kívűl még szüksége lehet a következő szolgáltatásokra